Min opplevelse av Finasterid

En tråd i 'Tradisjonell behandling' startet av Abduction, 28 Jan 2016.

 1. Abduction

  Abduction Nytt Medlem

  Innlegg:
  4
  Liker mottatt:
  0
  annonse:

  Hei.

  Jeg har fulgt med på dette forumet lenge, men følte nå det var på tide med mitt eget innlegg, da jeg har ting jeg lurer på og trenger råd.

  Jeg har brukt fin i 10 måneder, deler selv og tar 1,25 mg daglig til et fast tidspunkt. Det har gått bra, uten bivirkninger. Jeg har egentlig mye og tykt hår. Så har følt at dette vil jeg beholde med fin, og det har vært en god følelse. Dog, skulle ønske vikene mine ikke var der, men det lever jeg med. Jeg vet faktisk ikke om jeg har hårtap, men fikk fin av legen min grunnet min bekymring om å begynne å miste hår. Jeg er 27 år.
  Jeg har blitt litt redd av det jeg har lest om fin, men har valgt å stå i det, da det jo er individuelle forskjeller.

  Jeg har brukt silikonfri sjampo lenge, og fungoral fordi jeg har mye hvitt strø i hodebunn, samt kløe.
  De siste månedene tror jeg det har vært noe endringer nedentil, trolig noe mer strammere pong. Går ikke særlig mer i detalj på det.
  Ellers lever jeg et sunt liv med bra mat og trening.
  Jeg er faktisk veldig plaget med tørr hodebunn og mye hvitt strøssel som ramler ned når det klør i hodet. Og dette til tross for de sjampoene jeg bruker. Heller ikke så varmt vann. Når håret blir tørt, plutselig fult opp med tørrhet. Heldigvis har jeg blondt hår. Tørr ikke tenke på hvordan det ville sett ut om jeg hadde svart/brunt hår. Da ville alt dette hvite strøsslet mye lettere kunne vises. Fungoral hjelper faktisk ikke ingenting.
  I anledning alt dette, lurer jeg på følgende. Gleder meg til eventuelle svar :)

  1. Hva kan grunnen til denne tørrheten og kløen være. Kan det ha noe med Finasterid? Jeg har aldri hatt det sånn som nå.

  2. Finnes det andre sjampoer enn de jeg har nevnt som hjelper på mitt problem? Ja, det gjør det jo, men noen som er mer effektiv?

  3. Hvis jeg tar pause på fin, hva er tilstrekkelig med tid før jeg vurderer om jeg skal begynne på nytt? Vil en eventuell pause ødelegge den eventuelle effekten jeg har oppnådd? Har jo stått på dette i 10 måneder. Og om jeg startet på nytt, begynner jeg på en måte på scratch iglen?

  4. Kan man ta blodprøve for å finne ut noe om hårtap? I så fall, hva spør jeg om da?

  På forhånd, takk for svar.
   
  #1
 2. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Tviler på at det har noe med finasterid å gjøre, men det er jo litt mistenkelig at det kom samtidig som du startet. Når startet du med Fungoral? Fungoral kan virke irriterende på hodebunnen.

  Ville bare ha spurt på et apotek.

  Du begynner ikke helt på scratch. La oss si du har hårtap (noe du ikke vet). De 10 månedene du har gått på finasterid, har du satt hårtapet på pause. Dersom du slutter, kommer du ikke til å miste alt du har beholdt i løpet av disse 10 månedene på en gang.

  Du kan måle DHT-verdiene dine. Men det er ikke alle labratorier som tilbyr dette. Jeg har bare spurt fastlegen min, de kunne ikke tilby det. Gi oss beskjed om du finner ut av det :)
   
  #2
 3. Abduction

  Abduction Nytt Medlem

  Innlegg:
  4
  Liker mottatt:
  0
  Jeg har egentlig brukt Fungotal lenge, med jevne mellomrom, i snitt en gang i uken. Litt av og på i kanskje et halvt år. Visste ikke at det kunne irretere hodebunnen.
  Ellers er det jo rart når jeg i tillegg bruker silikonfri sjampo til vanlig. Det blir vel en tur til et apotek for å prøve noe annet.

  Jeg skal til lege etter hvert, og kommer til å spørre om jeg da kan måle DHT-nivået.

  Ellers har jeg i løpet av natta bestemt meg for en liten pause på Finasterid, og har min første dag uten i dag.
  Har startet på Priorin samme dag. Det er kjempedyrt, og vet nå ikke helt effekten av det. Men det får være. Vurdere å begynne på Recrea Forte også. Er det det samme som minoksidil, som så ofte er blitt nevnt i dette forumet?
  Brukte Recrra Forte for noen år siden, og syns det var litt slitsomt å bruke det, fordi det må påføres. Dyrt det også.
   
  #3
 4. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Minoksidil er virkestoffet i Recrea Forte, ja.

  Bestiller du det via linken du finner under Anbefalte produkter i menyen sparer du ~90%
   
  #4
 5. Scared

  Scared Meldem

  Innlegg:
  64
  Liker mottatt:
  9
  Hvis du sliter mye med hodebunnen er neppe minoxidil veien å gå, det er i hvert fall min erfaring. For meg skaper det i hvert fall utrolig mye kløe. Så lenge man ikke har bivirkninger man vet kan tilskrives finasteride, ville jeg mye heller brukt det enn minox, men det er nå min personlige mening. Har forståelse for at skepsisen rundt noe du putter i kroppen er større enn noe som påføres lokalt.
   
  #5
 6. Abduction

  Abduction Nytt Medlem

  Innlegg:
  4
  Liker mottatt:
  0
  Hei igjen.
  Nå har jeg brukt Minoxidil i 3 måneder. Det blir spesielt tørt i den ene viken min, men ellers ser det nå ut til at det har kommet mange nye små hår. Gleder meg til å se fortsettelsen.
  Ellers bruker jeg Priorin, noe jeg ikke vet effekten av enda. Men jeg føler det er bra da jeg behandler innen- og utenfra.
  Har også begynt med Nisim sjampo for den til tørt går. Den var på tilbud, og den høres bra ut.

  Jeg har blondt hår. Her om dagen så jeg at, ved øret, der hår går over til ansiktshår, at det plutselig er helt svarte hår. Jeg er 28 år, så eventuell ending av hårfarge burde vel bli grå, men disse er helt svart. Det er ikke noen av alle tingene jeg bruker som kan endre hårfargen sånn?
  For alt jeg vet kan det være at det alltid har vært sånn, bare først lagt merke til det nå. På en annen side burde jeg vel være fornøyd bare jeg har hår, og kanskje ikke så opptatt av fargen.
   
  #6
 7. rogernelly

  rogernelly Gjest

  #7