Innskaffing av Minoxidil på apotek (under 18), +++

En tråd i 'Hår og hårtap generelt' startet av SweetSeventeen, 20 Jul 2016.

 1. SweetSeventeen

  SweetSeventeen Nytt Medlem

  Innlegg:
  9
  Liker mottatt:
  0
  annonse:

  Hei, alle sammen!

  Jeg har (dessverre) inntrådt dette forumet nylig, etter flere måneders skepsis ang. hårtap. Har i det siste trukket en klar konklusjon om at jeg rammes av det, i en alder av sytten..

  Uansett, smil til livet! Jeg har fortsatt gode mengder hår, men det er latterlig mye tynnere enn det var før.
  Jeg har såkalt "diffuse thinning", så det er egentlig mye tynnere på toppen av hele hodet. Merker forøvrig at hårfestet, i tillegg til vikene, sniker seg oppover. Uhh, skummelt er det!

  Jeg skal komme til poenget, men har et lite spørsmål jeg har lurt på lenge. Er det slik at man generelt føler tendenser til ubehag der man mister håret. Når kjæresten skal puse meg i håret er ikke dette lenger deilig, og kan til tider være fysisk vondt! Er ikke slik bak på hodet. Tenkte det kanskje var psykologisk, og ville derfor spørre dere.

  Til poenget! Jeg har snakket med pappa, og han gir faen, så det suger. Har berettet ham om det to ganger: 1) Første gang for seks måneder siden. Svaret jeg fikk: "jeg ser ingen skallede flekker, slutt å tulle..!". Han ble ordentlig irritert, og sammenliknet meg med psykiatriske pasienter. 2) Dette var nylig, for cirka en måned siden. Jeg hadde vegret meg for å snakke med ham lenge, siden sist episode, så jeg ringte ham på telefonen. Han gadd fortsatt ikke å høre, og sa at jeg isåfall måtte ta kontakt med fastlege (selv) om jeg ville finne ut av det.

  Dette plager meg obviously, så jeg har kontaktet fastlegen, og de virket sinnsykt "care". Fikk likevel time midt i august(!).

  Hårtapet går fort, og jeg gidder søren ikke vente en måned til, så jeg har bestemt meg for å trå til verks selv.

  Ergo, spørsmålet mitt: Kan man dra (i en alder av sytten) og kjøpe Minoxidil? Har jeg evt. andre alternativer?

  Tusen hjertelig takk for svar og oppmerksomhet. Tanker og forslag tas gledelig imot.
   
  #1
   
 2. Jaybayh

  Jaybayh Nytt Medlem

  Innlegg:
  6
  Liker mottatt:
  0
  Da jeg kjøpte minoxidil på Apotek 1 spurte de ikke om leg eller noen ting, jeg er 23 da og ser nok litt eldre ut enn deg :) Men helsemyndig alder i Norge er 16 år, så ser ikke for meg at det skulle være noe problem?
   
  #2
 3. SweetSeventeen

  SweetSeventeen Nytt Medlem

  Innlegg:
  9
  Liker mottatt:
  0
  Jeg var innom for noen dager siden, og det gikk helt fint. Har lest at de som jobber på apoteket evt. kan nekte å selge produkter, men føler ikke at Minoxidil faller under denne kategorien.

  Forøvrig har verkingen i hodebunnen gått over, og det føles mye bedre alt sammen. Deilig! Håper å få visuelle resultater også, samt en dråpeteller:)

  Takk for svar!
   
  #3
 4. Jens86

  Jens86 Administrator

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  190
  Hmmm - jeg ville nok ventet til du fikk svar fra fastlegen før jeg startet på minox - om du har vondt og hårtapet er flekkvis så kan det være helt andre årsaker enn vanlig androgen alopeci.

  Hvordan er hårtapet i familien, klør det mye, er du mye stressa osv?
   
  #4
 5. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.057
  Liker mottatt:
  118
  Er din far rammet av hårtap? Hvis ja, så er dette kanskje en sensitivt tema for han siden han ikke vil snakke om det. Hvis nei, har du onkler på din mors side som er rammet? Hvis nei, må du få kartlagt årsaken til hårtap, hvis ja, kan du snakke med dem og høre hvordan deres hårtap begynte og i hvilke alder det skjedde i? Eventuelt sniktitte i gamle familiealbumer osv for å finne historikk. Om du har arvet hårtapet skal det nok opptre noe lunde likt som de du har arvet det hos. Vær sikker på at det er normalt hårtap du har før du starter behandling med Minoxidil. Det er mange som rammes før fylte 18, og tidlig behandling er avgjørende, men om du rammes veldig tidlig er det ofte aggresivt hårtap som ikke er like lett å behandle. Utelukk iallefall andre årsaker til hårtap enn vanlig arvelig type, som Jens sier.
   
  #5
 6. SweetSeventeen

  SweetSeventeen Nytt Medlem

  Innlegg:
  9
  Liker mottatt:
  0
  Pappa har hårtap, men det startet visstnok i 30-årene. Broren hans har masse hår, hahah. Farfar hadde også full manke. På mamma sin side hadde broren hennes full manke (og hestehale, til og med). Morfar døde tidlig, men har sett et bilde av han da han var 28. Der var det bittelitt høy panne, men veldig godt med hår. Kan ha vært genetisk.

  Ang. kløing, så er det ofte det verker/klør. Var i hvert fall mye tidligere.
  Jeg var veldig, veldig stresset tidligere, og er fortsatt under en del stress til tider, så dette kan ha en viss sammenheng. Men, eheh, dette dilemmaet motvirker i hvert fall ikke stress. :(

  Har gransket nettet for omtrent all type hårtap i flere måneder, og det er absolutt ikke flekkvis. Når jeg ser gjennom håret mitt er noen hårstrå godt tykke, andre virker ganske tykke og lange, men de krøller/krøker seg nesten, som om de sakte "kveles" til døde. Andre er igjen mindre og tynnere. Slik skal det vel ikke være?

  Så, jeg skjønner fint lite av dette, og hvorfor i alle dager jeg rammes lite. Bestilte time hos fastlege, men den måtte jeg avbestille. Uansett, vanlige fastleger kan vel så og si ingenting om hårtap..?
   
  #6
 7. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.057
  Liker mottatt:
  118
  Fastleger kan generelt sett lite om hårtap, så er enig i det. Noen er derimot interessert i å lære mer. Det du forklarer er "miniatyriseringsprosessen". Hårsekkene blir svakere for hver syklus helt til de forsvinner. Forskerene mener dette skylde at hårsekkene er sensitive for DHT.

  Men andre ord, det hørtes ut som du har vanlig arvelig type hårtap.
   
  #7
 8. SweetSeventeen

  SweetSeventeen Nytt Medlem

  Innlegg:
  9
  Liker mottatt:
  0
  Hei igjen! I det siste har jeg sluttet med Minox (begynner å bli en stund siden). Jrg ventet en stor shed, men det kom ikke noe særlig. Hadde bare holdt det gående i cirka 3-4 uker.

  Uansett. I det siste har jeg hatt mindre/ikke vondt i hodebunnen, helt til jeg sølte ned hodebunnen med argan olje over natten (hørte at det hjalp). Da fikk jeg smerter igjen.

  Men nå begynner de å ta av, og jeg ser en del korte, lyse-brune hår langs hårlinjen foran. Dette gjorde jeg også før Argan-stuntet. I tillegg ser jeg nesten ikke tynne, krøllete hår lengre. (Som jeg snakket om tidligere). Kan det jeg har opplevd være et tilfelle av Kronisk Telogent Effluvium? Jeg stresset noe helt ekstremt i løpet av cirka hele ungdomsskolen.

  Det som også er verdt å nevne er at jeg tok utallige vaksiner da jeg reiste til Asia i fjor. Dette var alle voksendoser, enda jeg var 15-16 Kan dette ha sjokkert systemet, og det jeg nå opplever være gjenvekst?

  Noen tips? :)
   
  #8
 9. Finasteride

  Finasteride Supermoderator

  Innlegg:
  1.057
  Liker mottatt:
  118
  Dokumenter med bilder og sammenlign fremgangen hver måned. Det vil jeg foreslå iallefall. Du går i dag på null medikamenter for hårtap og ser en forbedring? Da kan det være som du sier, TE.
   
  #9
 10. SweetSeventeen

  SweetSeventeen Nytt Medlem

  Innlegg:
  9
  Liker mottatt:
  0
  Før det første klør det noe fantastisk mye for tiden. Men det er annerledes nå: det verker ikke lengre, er bare litt sårt noen steder ved hårfestet og klør. Jeg har sluttet med alt av medikamenter, og det begynner på bli 1-2mnd siden.

  Det første jeg plutselig la merke til en dag, var at håret hadde fått tilbake mye av den ullete feelingen det opprinnelig har. Det er også mer glans, og det føles glattere når jeg stryker det. Det virker sterkere og sunnere.

  Det eneste stedet det er mulig å følge med på gjenveksten er foran ved hårfestet. Jeg hadde tidligere fått et "kurve/grop/dal/burformet" innrykk ved hårfestet. (Det var ikke rett). Men én dag for lenge siden så jeg at det vokste opp ett brunt, sterkt hår der. Dette håret er i dag 2-3cm, og jeg bruker dette som referansepunkt for å vite hvor hårfestet var den gang. Og nå, de siste ukene, har disse små brune hårene begynt å fylle inn ved siden av, over og til og med under dette referansehåret. Disse hårene er enda små, men vokser dag for dag. De fyller ikke bare ut gropa, men brer seg også ut til hver vike.

  Om dette er ordentlig gjenvekst tør jeg ikke håpe på, for jeg er redd for å bli skuffet. Men jeg må si at det virker skikkelig lovende nå, og det føles, vel... Ubeskrivelig. Som 16-17 var dette tortur av en annen verden.

  Jeg skal følge med ordentlig de neste ukene, og slenger gjerne inn en oppdatering. Fantastisk forum, og flotte mennesker. Takk for alle hjelp og støtte. Håper dere alt vel! :)
   
  #10
 11. Finn93

  Finn93 Meldem

  Innlegg:
  32
  Liker mottatt:
  1
  Hva hvis du sier til han at det er til å vokse skjegg isteden for hår på hodet? Kanskje det virker litt mer mandig i hans øyne.

  Hadde jeg vært deg ville jeg har dratt fra apotek til apotek til jeg fikk preparatet, evtuelt bestille det fra ebay.
   
  #11
  Sist redigert: 25 Mai 2017