• Velkommen!

    Hårtapsnett er en nettside laget for å spre informasjon om hårtap, hårtransplantasjon og behandlinger av hårtap.

    Still spørsmål i forumet og bruk artiklene våre for å finne svar på det du lurer på om hårtap!

Dutasteride

George7

Meldem
Noen her som bruker det? Frykter at finasteride ikke er nok til å redde håret mitt. Har brukt fin i 8 måneder nå og lurer på om jeg er tynnere på kronen enn før jeg startet. Vet at man må gi det tid, men jeg er fast bestemt på å gå all-in for å redde håret mitt. Regner ikke med at vanlig lege vil skrive ut dut, og ser folk har problemer med å få inn medisiner fra utlandet i en annen tråd. Kan hårtransplantasjon leger skrive det ut? Tenker da på hos Poseidon eller Masterklinikken. Noen som har noen erfaringer?

Har forøvrig ingen bivirkninger av 1,25 mg finasteride om dagen.
 

adrian.k

Aktivt Medlem
Hei!
Jeg har selv tenkt mye på dut, da visst nok skal være bedre enn Fin. Jeg har ca 55 år med dut, men har ikke brukt noe av det enda.

Dut kan nok ikke skrives ut, og må nok importeres på egenhånd fra utlandet såvidt jeg vet.
 

George7

Meldem
Ok, tenkte meg det. Vil egentlig gi finasteride noen måneder til, men føler at jeg etter 8 måneder burde ha sett bedre hår på kronen. Fryktelig frustrerende å kjøre på med fin, men muligens ikke respondere når så mye som 90% har samme eller bedre hår etter 10 år med bruk. Er fast bestemt på å gjøre alt inkludert hårtransplantasjon. I dag er håret mitt ganske bra, men som alle her vet er hårtap dessverre en progressiv tilstand og visst ikke fin fungerer vil håret bli dårligere og dårligere. Føler dut er muligens siste mulighet. Kan jeg spørre hvor du bestiller det fra? Ser på internasjonal fora at enkelte bruker alldaychemist. Håpløst at myndighetene skal kunne bestemme om man skal få beholde håret eller ikke dersom det finnes muligheter.
 

adrian.k

Aktivt Medlem
Nå er jeg dårlig på å forklare dette her, men kort fortalt har jeg lært at man kan dele hårtap opp i 5 deler.

Nummer 3,4 og 5 er noe finasteride dekker, og som hindrer hårtapet. Men det er kun duasteride som dekker nummer 1 og 2, om ikke alle. Nummer 1 og 2 er de viktigste. Den informasjonen kan jeg ikke bekrefte 100%, men mener jeg fant det på drugs.com under duasteride.

Jeg kjøpte mitt på en side der vi er mange som kjøper ulike ting sammen, "gruppekjøp" kan man kalle det. Jo flere man er, jo billigere blir det.
 

George7

Meldem
Ok. Kjenner til Group buys. Er nok flere og flere som ønsker det fremover med dutasteride da ting etter ting feiler. Samumed var vel mer eller mindre en flopp basert på resultatene de presenterte. Både SETI og CB har jeg hørt så som så om. Er finaseteride som gjelder og for de som er så uheldige at det ikke er nok må man prøve dutasteride. Har lite tro på histogen og. Eneste jeg potensielt kan ha noe tro/håp om er Replicel, men er nok mange år unna så viktig å vedlikeholde det man har inntil det. Kjedelig om det kommer en preventiv kur om 5-8 år uten bivirkninger, men da være norwood 5-7 og være en av de siste på planeten uten hår.... Tenker som så med dut at dersom jeg får bivirkninger er det bare å slutte. Har enda et håp om at fin skal slå inn da jeg har lest om mange som har måttet vente alt fra 1 år til halvannet.
 

George7

Meldem
Er det virkelig ingen her som bruker dutasteride? Noen som har erfaring med å bestille fra utlandet? Kan gjerne være en side som man bestiller finasteride på da all import av medisiner per definisjon er ulovlig. Vil bare vite om folk får gjennom f.eks finasteride fra en side sånn at jeg kan bestille dutasteride fra samme sted. Ser at fase 3 for bruk av dutasteride er utført i USA for bruk til hårtap, men usikkert om vi får en medisin beregnet på det grunnet at selskapet tviler på om de vil tjene nok penger. Liker egentlig ikke å måtte bestille dette fra nett, men håpløst at myndighetene skal bestemme om jeg skal miste håret eller ikke. Noen som evt. har fått det skrevet ut av en lege?
 

quage

Nytt Medlem
Du sier du ikke har noen bivirkninger nå til dags, som følge av Fin. Hadde du bivirkninger tidligere?
Jeg har nå prøvd meg finasteride to ganger. Første gang med 1.25 mg per dag, andre gang med rundt 0.25-0.3 mg per dag. Får bivirkningen rimelig fort, hvor det å få en hard en virkelig er vanskelig. Hater at det skal påvirke meg så mye. Er da enda ikke sikker på om det er MPB som er årsaken til mitt håravfall, men hadde vært deilig å brukt det just in case. Men tror jeg må gi den opp :(
 

George7

Meldem
Hadde litt ubehag i testiklene de to første ukene. Personlig forventet jeg dette på forhånd da kroppen må tilpasse seg til at DHT ikke formes. Jeg vil ikke regne det som en bivirkning. Har ikke problemer med å få den opp. Libidoen min og lysten på sex er derimot ganske lav. Tingen er at det var tilfelle før jeg startet med finasteride da jeg var deppet pga hårtapet og noen andre private ting. Libidoen har hverken blitt bedre eller dårligere etter jeg startet så jeg kan ikke skylde på finasteride. Har brukt mye tid til å lese meg opp og vet at mange som starter sliter med ereksjonen i starten, men dersom de velger å fortsette går det over. Sikkert tøft å gjøre da man er redd det skal bli permanent, men kanskje bært et forsøk? I de kliniske testene som er gjort som jeg heller ville stolt på en bro science så forsvinner bivirkningene hos 50% av de som får det dersom de fortsetter bruken og de siste 50% må slutte, men går tilbake til normalen etter det.
 

kickass

Meldem
Jeg tar DUT, og I perioder over dobbel dose siden jeg har nok DUT for 110 år;) men også siden det er vanskelig å ta I så små mengder (0.5 mg).

Jeg merket at jeg hadde litt problemer med å få "Lille Kickass" opp igjen etter sex i starten, men nå er dette over.
Det er mulig at dette også kom som følge av mye alkohol på tidspunktet jeg startet, men tviler litt siden jeg drikker like mye på byen nå.
 

Detailer

Nytt Medlem
Jeg tar DUT, og I perioder over dobbel dose siden jeg har nok DUT for 110 år;) men også siden det er vanskelig å ta I så små mengder (0.5 mg).

Jeg merket at jeg hadde litt problemer med å få "Lille Kickass" opp igjen etter sex i starten, men nå er dette over.
Det er mulig at dette også kom som følge av mye alkohol på tidspunktet jeg startet, men tviler litt siden jeg drikker like mye på byen nå.

Om du har for 110 år, så kanskje du vil selge noe? :)
 

Topp